Λαογραφικό Μουσείο, παραδοσιακή κατοικία ?Τατιάνας Ντέρου

Σύντομη Ιστορία

Το 1999 αγοράστηκε το παράσπιτο του αρχοντικού της Πούλκως στη Γεράνεια απ? το ζεύγος Χρήστο Τσιότσιο και Τατιάνα Ντέρου. Το κτίσμα αναστηλώθηκε χωρίς χρηματοδοτήσεις και λειτουργεί απ? το 2007 ως επισκέψιμη παραδοσιακή κατοικία εμπλουτισμένη με άφθονο και αξιόλογο λαογραφικό υλικό του 18ου ,19ου και 20ου αιώνα.

Η συλλογή αποτελείται από 3800 αντικείμενα ,τα οποία συλλέχθηκαν απ? τη Σιάτιστα κατά τη διάρκεια 27 ετών. Αρχικά από μπαζότοπους , στην πορεία από συγγενείς και φίλους και εν τέλει απ? όλη την τοπική κοινωνία, η οποία βλέποντας το αποτέλεσμα στήριξε πάρα πολύ την προσπάθεια αυτή. Σήμερα αποτελεί ένα κόσμημα για τη Σιάτιστα και οι ξένοι επισκέπτες μένουν άφωνοι με το δημιούργημα αυτό!

Τατιάνα Ντέρου

Τηλ:6945441132

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

   

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο

Η Λαογραφική Ομάδα του Πολιτιστικού προγράμματος επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο για να καταγράψει τις παραδοσιακές ονομασίες διάφορων αντικειμένων και να τα φωτογραφίσει, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα φωτο ?ερωτηματολόγιο για την ενότητα ?Λαογραφία- στο παιχνίδι «πόσο Σιατσνός είσι».

Επίσης δημιουργήσαμε και ένα μικρό αφιέρωμα για το Λαογραφικό Μουσείο και ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με  τις παραδοσιακές φορεσιές της Σιάτιστας.

 

 

Πανοραμικές φωτογραφίες απο τους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου